Vremea întoarce foaia: temperaturi scăzute și ploi în următoarele zile

Vremea se va răci începând de astăzi, iar cerul va avea înnorări temporar accentuate. Vor fi precipitații ce vor avea și caracter de aversă, ziua în regiunile estice, sud-estice, în centru și pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea în vest și izolat în celelalte regiuni. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, ploaie, lapoviță și trecător ninsoare în Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș și predominant ploaie în rest. În Bărăgan și în Dobrogea vor fi posibile descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp. Vântul va avea intensificări cu precădere în prima parte a intervalului, la munte, în special la altitudini mari, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h și local va fi viscol, dar și în regiunile sudice, cu vitezele cele mai mari în Oltenia și sud-vestul Munteniei, unde rafalele vor atinge, în general, 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în estul Transilvaniei și 14 grade în sudul Munteniei și în Dobrogea, iar cele minime între -7 și 4 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va răci accentuat, astfel că temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va avea înnorări, mai accentuate din a doua parte a zilei când trecător va ploua. Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze, în general, între 45 și 55 km/h.

VINERI. Vremea va fi în general închisă, iar dinspre regiunile vestice aria precipitațiilor se va extinde treptat și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Precipitațiile se vor semnala temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului și vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant sub formă de ninsoare în zonele submontane și în Maramureș, mixte în Transilvania și mai ales ploi în rest. Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, la munte, la altitudini mari vor fi rafale de peste 90…100 km/h și local viscol, iar în zonele mai joase de relief, în general de 45…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara temporar va ploua slab. Vântul se va intensifica treptat din a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

SAMBATA. Vremea va fi normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala precipitații slabe la începutul intervalului în est, iar noaptea în nord-vest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Moldova și sub formă de ploaie în rest. Vântul va avea local intensificări, cu viteze mai mari în Dobrogea, sudul Moldovei și Bărăgan precum și la munte, iar pe crestele Carpaților Meridionali va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 4 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -10…-12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în general frumoasă, cu valori termice diurne ușor mai ridicate decât în mod normal. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat în cursul zilei și în general slab seara și noaptea. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad.

DUMINICA Vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic datei, mai ales în vestul, sudul și centrul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea vestică a teritoriului, unde aria precipitațiilor se va extinde treptat. Acestea vor fi sub formă de ploaie, dar în Transilvania, în partea a doua a intervalului, se vor semnala și precipitații mixte. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în zonele montane, iar trecător și pe arii restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în general frumoasă și mai caldă decât în mod caracteristic datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 1…4 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI Valorile termice vor crește treptat, astfel încât, în a doua parte a intervalului, vremea va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea de precipitații va fi temporar ridicată.

sursa: stiripesurse.ro

Loading...

Citește și

Tânăr din Târgu Jiu dat dispărut

La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.