VREMEA O IA RAZNA! Ce se întâmplă în zilele următoare

Un val de aer polar va pune stăpânire pe România! Spre sfârşitul săptămânii, temperaturile scad ameţitor şi un val de aer polar pune stăpânire pe România. Astfel, spun meteorologii, de Bobotează, va fi ger cumplit, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De joi îşi vor face apariţia şi precipitaţiile, în general slabe, predominant sub formă de ninsoare, local şi temporar, în majoritatea regiunilor. Regimul termic va fi apropiat de cel din intervalul precedent, în sudul şi sud-estul ţării, iar în restul teritoriului va scădea uşor în cursul zilei şi accentuat noaptea când, va fi ger. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -13 şi -3 grade, mai scăzute în nord, centru şi nord-est, până în jur de -20 grade.

 Până duminică, vremea se va răci şi va deveni deosebit de rece, geroasă în jumătatea de nord a ţării, iar în cursul nopţilor şi al dimineţilor şi în restul teritoriului. Probabilitatea de apariţie a ninsorilor va fi ridicată în sud şi sud-est, iar apoi cu precădere în regiunile intracarpatice.

În prima lună a anului 2017, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi sub normalul perioadei local în regiunile nordice și centrale, iar în restul teritoriului se vor putea situa în apropierea mediei climatologice.

Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru luna ianuarie este de—2,1 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizați în intervalul 1981-2010. În ceea ce privește valorile termice medii, specialiștii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de până la două grade Celsius în Dobrogea, respectiv de până la 1 grad Celsius, în Banat și Moldova. În rest, temperaturile vor oscila, în medie, între—3 și zero grade.

Cantitățile totale de precipitații se vor situa peste media climatologică pe arii extinse în jumătatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de norme. Media multianuală a precipitațiilor este stabilită la 33,6 litri/metru pătrat pentru luna ianuarie. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Maramureș — de până la 73 l/mp, Oltenia (până la 57 l/mp), Crișana și Banat (până la 54 l/mp). – See more at: http://www.criticnational.ro/2017/01/meteo-vremea-o-ia-razna-in-perioada.html#sthash.tawSWeJH.dpuf

loading...
Loading...

Citește și

Zona pietonală din Târgu Jiu unde o femeie a fost accidentată, ÎNCHISĂ! Foto

Un echipaj al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu a sesizat momentul când o persoană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.