Vremea se încălzeşte uşor. Cum vor evolua temperaturile/ Prognoza METEO pentru următoarele trei zile

Vremea se va încãlzi, astfel încât valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice datei în regiunile intracarpatice şi apropiate de mediile multianuale în rest, transmite ANM.

ÎN BUCUREŞTI

La noapte, cerul va avea înnorãri şi doar trecãtor vor fi condiţii de ploaie slabã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Miercuri

ÎN BUCUREŞTI

La noapte, cerul va avea înnorãri şi doar trecãtor vor fi condiţii de ploaie slabã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Miercuri

Joi

Vremea va fi caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar minima va fi de 6…8 grade.

Vineri

Vremea va fi frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade.

ÎN ŢARĂ

Cerul va avea înnorãri în majoritatea regiunilor şi va ploua slab, pe arii restrânse în vest, nord-vest şi la munte şi izolat în restul teritoriului. Pe crestele montane, trecãtor, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în Banat şi zona montanã înaltã, cu rafale în general de pânã la 60…70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, posibil uşor mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Miercuri

Vremea se va încãlzi, astfel încât valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice datei în regiunile intracarpatice şi apropiate de mediile multianuale în rest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei în nord-vestul, nordul, centrul şi estul ţãrii, unde cu totul izolat va ploua slab. Local şi temporar vântul va avea intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între -1…0 grade în estul Transilvaniei şi 13…14 grade în Dealurile de Vest.

Joi

Vremea va continua sã se încãlzeascã şi va deveni caldã în cea mai mare parte a ţãrii, local deosebit de caldã în regiunile intracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi izolat averse slabe şi posibil descãrcãri electrice, cu precãdere dupã-amiaza în zonele de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare, ziua la munte, la altitudini mari, precum şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, mai scãzute pe litoral spre 12…15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vineri

Vremea va fi în general frumoasã şi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã, îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi slabe, izolate, dupã-amiaza la munte, iar seara şi noaptea în regiunile vestice. Ploile vor avea şi caracter de aversã, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, mai ales în masivele sudice, dar la cote mai reduse local şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 29 de grade, mai scãzute în Dobrogea, pânã spre 15…17 grade în zona de litoral. Minimele termice vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, uşor mai mici în depresiuni, dar şi mai ridicate în sudul Banatului.

sursa: mediafax.ro

loading...
Loading...

Citește și

Circulația ÎNGREUNATĂ pe mai multe străzi din Târgu Jiu!

Primăria Municipiului Târgu Jiu anunță cetățenii că circulația va fi îngreunată in unele zone ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: