Vremuri grele pentru CĂRBUNE! Ce se va întâmpla ÎN CURÂND!


Producţia de energie primară în viitor se va axa mult mai mult pe gaze naturale, care vor avea o pondere mult mai mare în mixul energetic, în detrimentul ţiţeiului şi al cărbunelui, arată într-o analiza Economica.net.

Iată cum arăta „coşul” de energie anul trecut şi cum va arăta în anul 2021, potrivit CNP.

2017
Cărbune: 18,5%
Gaze: 33,2%
Ţiţei: 13,7%
Energie hidro, eoliană şi fotovoltaică: 8,2%
Energie nuclerelectrică: 11,3%
Lemn de foc (inclusive biomasă): 13,9%
Altele: 1,2%

2021
Cărbune: 17,2%
Gaze: 37,4%
Ţiţei: 12,5%
Energie hidro, eoliană şi fotovoltaică: 8,8%
Energie nuclerelectrică: 10,7%
Lemn de foc (inclusive biomasă): 12,3%
Altele: 1,1%

Aşadar, cea mai mare creştere intervine pe segmentul gazelor naturale, de peste 4 puncte procentuale, în condiţiile în care, potrivit prognozei, producţia totală de energie primară va creşte, treptat, ajungând în anul 2021 la 26,77 milioane de tone echivalent petrol, cu 6,6% peste nivelul din anul trecut.
Evoluţia pare a fi susţinută, pe de o parte, şi de creşterea producţiei de gaze naturale, atât onshore (descoperirea din zona Caragele, al Romgaz sau zăcământul Totea al Petrom) cât şi offshore-descoperirile făcute de Black Sea Oil and Gas (apă mică) şi Exxon/Petrom (apă adâncă)care însă nu au în încă decizia finală de investiţie, dar şi de creşterea cererii, mai relatează publicația citată.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.