Weber, îngăduitor cu trădătorii PSD, Vîlceanu taie în carne vie la PNL! Iată nucleul dur al primarilor din cele două partide!


Decizii total opuse ale liderilor celor mai importante partide din Gorj: Mihai Weber, președintele organizației județene a PSD, a declarat că l-a iertat pe Sorin Bucurescu, primarul care și-a trădat formațiunea politică, la alegerile din 26 mai a.c., în timp ce Colegiul Județean al PNL a decis ca organizația să nu-l mai susțină pe Constantin Bobaru pentru vreo candidatură, după ce primarul ”liberal” de la Bumbești-Jiu a tras, ”pe față”, cu PSD, la europarlamentarele de la finele lunii trecute.
După o săptămână de la alegeri, ”șulfele” politice se repliază, își cer iertare de la liderii locali și spun că nu se mai întâmplă să-și trădeze partidul. Există însă și social-democrați, dar și liberali ”conservatori” care nu au intrat în combinații și nici nu s-au vândut ”pentru o bordură”.

Clemență la PSD

Liderii social-democrați se pregătesc de analize, iar cei ai PNL au trecut, deja, la măsuri, în urma rezultatelor obținute în județ la alegerile din 26 mai a.c.. Mihai Weber l-a iertat pe Sorin Bucurescu, primarul de la Slivilești, pentru voturile date ALDE, și s-a declarant dezamăgit de cei șase consilieri PSD de la Turceni, care au ”reușit” cel mai slab rezultat la europarlamentare, de numai 12% și a spus că trebuie făcute ”câteva reglaje fine dar și niște intervenții dure”.
La PSD lucrurile sunt clare, iar nucleul dur al primarilor a rămas aproape același, cu Ion Bîrcă la Turburea (58,01%), Adi Cîmpeanu, la Runcu (55,32%), Vili Pasăre , la Drăgotești (51,63), Ovidiu Pungan, la Bălănești (53,96%), iar în niciuna dintre aceste comune ALDE nu a reușit să se claseze în primele trei poziții, deși existau unele suspiciuni în privința unora dintre aceștia că vor direcționa voturi către organizația condusă de Ion Iordache.

Curios este că niciunul dintre cei patru primari nu face parte din conducerea organizației județene, iar o remarcă, publică, a fostului deputat Dan Ilie Morega, pe tema organismelor de conducere ale PSD Gorj e relevantă: ”…în plus, el (Mihai Weber – n.r.) a pus foarte multe, să nu le spun gloabe, foarte mulți dinozauri, care n-au făcut nimic pentru partid și se regăsesc, din nou, în conducere. Așa că, dacă nu și-a restructurat la alegeri conducerea, nu mă aștept că-i va schimba pe cei care au venit cu rezultate proaste și care nu s-au implicat și care au dat voturile la alții”.

Măsuri la PNL

La PNL situația e total diferită: Marcel Romanescu, deși afirmă că e liberal sadea, speculațiile pe seama faptului că a curtat cel puțin alte trei partide, l-a costat, iar social-democrații au câștigat la Tg-Jiu, devansându-i pe liberali cu 840 de voturi.

PNL are probleme evidente la Motru, unde Gigel Jianu a pierdut, în fața propagandei agresive a social-democraților, la Bolboși, unde liberalii au pierdut în fața ALDE, la Crasna, Padeș, la Prigoria, la Dănești, acolo unde s-au clasat abia pe locul al treilea, după ProRomânia și PSD, și la Fărcășești la fel, fiind devansați de PSD și ALDE.
Situație complicată au liberalii și la Berlești, unde s-au impus la un singur vot și la Bâlteni, la doar trei voturi.
La Bălești, unde primarul Mădălin Ungureanu s-a afișat la întâlnirea activului PSD cu premierul Viorica Dăncilă, a făcut joc de glezne la europarlamentare și abia a câștigat în fata social-democraților cu 9 voturi.
Gheorghe Pecingină, vicepreședinte PNL Gorj, a declarat că trebuie luate măsuri cu primarii PNL care s-au afișat cu Mihai Weber în campanie, iar despre Ungureanu a spus că ”nu te poți vinde pentru o bordură”.
Și Dumitru Modrea de la Turcinești a mers la întâlnirea pesediștilor, însă a obținut, la scrutinul din 26 mai, 46%, la o diferență de 23,5 procente peste social-democrați, însă potrivit unor informații meritul, exclusiv, este al liderului Dan Vîlceanu și al staff-ului de la județ care s-a implicat acolo în campanie.
Nucleul dur al liberalilor a rămas la Novaci și Cîlnic, acolo unde prim-vicepreședinții Dumitru Leuștean și Dumitru Vulpe, au învins detașat cu respectiv 57,16%, dar și la Roșia de Amaradia (53,62%).

O victorie puțin așteptată, au repurtat liberalii la Bubmești-Pițic, acolo unde viceprimarul Irina Cojocaru a reușit să se impună în fața PSD, care domină în comună de foarte mulți ani și la Hurezani, unde primarul PSD, Gheorghe Cârstea, se află la cel de-al șaselea mandat, iar victoria de la Mătăsari și Săcelu sunt, cu adevărat, mari surprize.

loading...
Loading...

Citește și

Din ciclul „Din beție te trezești…”! Comunicat, de la țeava cazanului, al sindicalistului „INDEOENDENT” Nicu!

„Lupta” pentru CEO se duce pe toate fronturile, din hăul cu lignit și până la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: