Weber: Mi-aș dori ca ministrul Energiei SĂ FIE SCHIMBAT!


Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a declarat, joi, că nu exclude varianta potrivit căreia Ministerul Energiei să fie restructurat și să devină departament, iar PSD să preia conducerea acestei structuri. Deputatul social-democrat a fost tranșant și în privința ministrului Energiei, Anton Anton, și a dat ca sigură schimbarea acestuia din funcție. ”Vă spun, sincer, că mi-aș dori ca ministrul Anton să fie schimbat!”, a afirmat Weber la Tele3.

Liderul PSD Gorj a repus pe tapet intenția social-democraților de a prelua Ministerul Energiei și nu a exclus posibilitatea ca acesta să fie restructurat și să devină departament, iar PSD să preia conducerea noii structuri.
”Cel mai corect ar fi fost ca Ministerul Energiei să fie în dreptul PSD și atunci ne asumam totul și nu mai arătat cu degetul că, vezi Doamne, nu ai ministrul, nu ai secretarul de stat, dar acestea au fost datele, nu am participat la negocieri când s-a stabilit cum să se împartă ministerele, dar dacă ar exista o nouă negociere, cu siguranță, am cere acest minister pentru că e responsabilitatea noastră ca oameni, ca gorjeni…”, a declarat Mihai Weber.
Deputatul gorjean nu s-a ferit să spună că și-ar dori ca ministrul Energiei, Anton Anton, să fie schimbat din funcția, ba mai mult, a dat asigurări că schimbarea acestuia va avea loc, în curând.
”Eu cred că această schimbare sigur se va produce! A fost un ministru pe care eu l-am apreciat, tot de la ALDE, domnul Petcu, un om care cunoștea foarte mult probleme de mineri energie, un om cu care se putea discuta, cât se poate de echilibrat și când am avut tot felul de discuții, de-a lungul timpului, mi s-a părut un om corect.
Vă spun sincer că mi-aș dori ca ministrul Anton să fie schimbat, iar dacă nu se poate ca ALDE că cedeze acest minister, depinde de înțelegeri, de discuții, mi-aș dori să vină un om pe care să-l văd mai motivat, mai energic, mai dinamic…”, a adăugat președintele filialei județene a PSD.
Mihai Weber a amintit și de „Strategia Energetică a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050”, proiect lansat de Ministerul Energiei în luna noiembrie a anului trecut, dar care nu a fost adoptată de Guvern, după opt luni de la lansare. Liderul social democrat a spus că este scris proiectul de Hotărâre de Guvern prin care va fi adoptat așa numitul ”document programatic care definește viziunea și stabilește obiectivele fundamentale ale procesului de dezvoltare a sectorului energetic”, dar mai e nevoie de un singur aviz.
”Există un proiect de hotărâre care va fi aprobat …această Strategie este la avizare și mai trebuie un singur aviz, de la Ministerul Mediului. Am văzut proiectul de hotărâre, e scris (pentru adoptarea Strategiei Enegetice Națioanle – n.r.) iar în spatele proiectului de hotărâre stau niște avize, dar eu cred că mai trebuia un aviz: dacă a venit acel aviz el trebuie împachetat într-o formă legală ca proiect și înaintat Guvernului pentru a-l pune pe ordinea de zi și a fi aprobat, este foarte simplu, ăsta e traseul”, a conchis Weber.

Loading...

Citește și

Jandarm din Țicleni, dat dispărut la Timișoara! Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în ALERTĂ!

Un tânăr de 23 de ani din Gorj este căutat de ieri în Timișoara, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.