Weber mimează că îi pasă de Gorj. Singura firmă cu sediul în județul care l-a făcut deputat a falimentat

weber

„Sunt câteva proiecte la care lucrez și trebuie să le continui, am și foarte multe proiecte care s-au încheiat și multe realizări” – asta este argumentația lui Mihai Weber pentru a fi sprijinit de PSD pentru un nou mandat de deputat. Afirmația se încadrează în categoria gogonatelor electorale și un singur exemplu concret de proiect încheiat, de realizare, i-ar da un gram de veridicitate. Un milion de locuri de muncă până în 2016, promiteau, la unison, candidații USL în turneele electorale din urmă cu patru ani, însă de atunci Weber și-a închis toate afacerile din Gorj, singura funcțională, un service auto din cartierul Bârsești, este deținută de o firmă cu sediul în Capitală.

webber
Service-ul de la Bârsești, singura afacere a lui Weber – firma cu sediul în București

Deși contestat la scenă deschisă de primarii din colegiul 2, unii chiar din PSD, Mihai Weber mai vrea un mandat de parlamentar, cu susținere chiar de la vârful organizației județene, iar pentru asta e nevoie de un întreg arsenal de promisiuni: telecabină de la Peștera Muierii la Rânca și inițiativă legislativă pentru sprijinirea turismului, fiind menționate de media doar în ultimele patru zile și completează vitrina cu gogoși aruncate electoratului în 2012, că doar ” nu poţi să faci promisiuni certe”, după cum preciza deputatul la nici un an de la preluarea mandatului.
De multe ori Weber a dat declarații despre conservarea locurilor de muncă, cu referire la angajații carierei Seciuri, în majoritate disponibilizați între timp, însă nici pe cele de la propriile firme nu le-a putut menține.
Deputatul a fost acţionar la şapte firme și doar una se menține pe linia de plutire. Pro Auto Logistics SRL Bucureşti, deţinută împreună cu un anume Marius Lăzărescu, a fost înfiinţată în 2007şi se ocupă cu întreţinerea şi repararea autovehiculelor, având 26 de angajaţi, conform ultimelor date raportate la Ministerul Finanţelor. În 2011, Weber și asociatul său au decis să deschidă un punct de lucru în cartierul Bârseşti și au accesat 836.000 de lei fonduri europene pentru un service auto, valoarea totală a investiției fiind de 1.353.000 de lei.
Societatea și-a păstrat în continuare sediul în București, într-un bloc de pe strada Nerva Traian în care Weber a deținut un apartament pe care l-a donat fiului său la scurt timp după ce a devenit parlamentar, pentru a putea încasa banii de chirie de la Camera Deputaților. În ultimul an deputatul și-a cumpărat pe această firmă două motociclete BMW și un SUV X5 și, cu toate că societate a derulat afaceri de aproximativ 300.000 de euro și a înregistrat profit, anul trecut Pro Auto Logistics SRL nu a depus situațiile financiare la Finanțe.
Ultima firmă din Gorj, radiată din Registrul comerțului

Deputatul Mihai Weber a fost asociat cu Florin Ion Vulpe și Eugen Rustoiu în societatea Acant SRL. În ultimii ani, firma n-a produs altceva decât pierderi iar în septembrie 2012 a intrat în procedură de faliment şi datora sume de bani unor două societăți comerciale, BCR, Administraţiei Finanţelor Publice şi Consiliului Local Târgu-Jiu, în total 154.000 de lei. Bunurile firmei, un teren de 835 mp la Peştişani, pe care se afla o baracă metalică şi câteva stocuri și unelte, au fost scoase la mezat de lichidatorul judiciar, în condițiile în care un buldoexcavator şi un Ford au fost cesionate către altă societate, cu puțin timp înainte de intrarea în insolvenţă. În iunie, anul acesta, Tribunalul Gorj a dispus încheierea procedurii falimentului și radierea ACANT SRL din registrul comerțului, deși firma încă înregistra 65.000 de lei datorii la bugetul de stat.

Weber a abandonat afacerile în turism

Deputatul aduce în atenția publică învestiții în turism și sprijinirea turismului, deși a abandonat toate afacerile în domeniu. Weber şi partenerul său, Lăzărescu, au mai deţinut o altă firmă, M&M Ecoturism SRL, cu sediul tot în Bucureşti. De cinci ani asociaţii au ignorat regulile financiare şi nu au depus la Ministerul Finanţelor situaţia financiară a societății. În noiembrie anul trecut, Weber a cesionat toate părțile sociale lui Lăzărescu, iar firma înregistrează datorii la bugetul de stat de 281.000 lei.
SC Foxy SRL, o altă societate la care deputatul PSD deţinea jumătate din acţiuni, a construit cu ajutorul unor fonduri nerambursabile, în valoare de 770.000 de lei ei, o pensiune turistică la Rânca. La un moment dat, firma s-a divizat, Weber s-a retras din acționariat, iar pensiunea a ajuns în proprietatea unui alt afacerist.
loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

2 comentarii

  1. Nea Mâshçhin

    Un papagal ca si betivanu ala penibil de fiu su de se lauda pe vremea guvernului ponta, prin clubul Caractere, cu legitimatiile de la locul de munca oferit de ta-su! Merita sa votati in continuare PACALICIUL asta + odrasla aferenta! Un betivan notoriu!!

  2. Dl deputăţel mai are o spalatorie auto pe Victoria , singura din Gorj care nu da bonuri fiscale decat daca ai pile la Camera Deputatilor .Serviceul de la Barsesti a fost construit dupa ce dl deputăţel a defrisat o plantatie de sute de nuci seculari . Cine a dat autorizatie de taiere a unei intregi plantatii de nuci seculari , specie protejata de Legea Nucului ? Felicitari dle Matei , aveti curaj sa scrieti de Sobolanul Rosu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: