Weber, VEȘTI despre PROBLEMEA certificatelor de CO2 la CEO


Deputatul PSD dă asigurări că, până la data de 30 aprilie, CE Oltenia va obține împrumutul de 500 de milioane de lei pentru achiziționarea certificatelor de dioxid de carbon necesare pentru energia electrică produsă în anul 2018.

Liderul PSD Gorj spune că, anul acesta, producătorul de energie pe bază de cărbune va trece peste momentul dificil în care se află din cauza problemei certificatelor de CO2. Mihai Weber afirmă însă că pentru următorii doi-trei ani trebuie găsite urgent soluții pentru ca CE Oltenia să aibă viitor. Costul certificatlor de dioxid de carbon este aproape imposibil de suportat, reprezintă circa 38% din cifra de afaceri a companiei. Deputatul de Gorj afirmă că în continuare o soluție ar fi crearea mixului energetic. “Știm ce înseamnă CEO pentru zona Gorjului. Această problemă trebuie tratată cu mare atenție de toți factorii responsabili pentru ca această activitate să nu aibă de suferit. Toți gorjenii vor avea de suferit, dacă se întâmplă ceva cu CEO. Trebuie să ne dăm mâna toți să depășim acest moment. Anul acesta, se va realiza împrumutul pentru achiziționarea certificatelor de CO2 pe 2018. Problema care se pune este ce e de făcut pe termen mediu și lung. Costul acestor certificate reprezintă 38% din cifra de afaceri a CEO, imens pentru orice societate. Nu se poate suporta această povară gândindu-ne în viitor. Anul ăsta, vom depăși momentul, problema este ce vom face în următorii 2-3 ani. În ceea ce privește crearea mixului energetic, s-a format, în acest sens, o echipă de lucru, la București. Se lucrează și la acest mix care poate da perspectivă Complexului Energetic Oltenia”, a conchis parlamentarul de Gorj.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.