Weekend cu încărcătură istorică la Gorj

Seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Unirii continuă la Gorj. În acest weekend, pe data de 12 octombrie, va avea loc o manifestare în Defileul Jiului, la monumentul generalului Gheorghe Dragalina.

Vor fi depuse coroane de flori, vor fi rostite alocuţiuni de către oficialităţi, iar preoţii de la Mănăstirea Lainci vor oficia o slujbă dedicată eroilor neamului.

Evenimentele istorice continuă în data de 14 octombrie cu inaugurarea unui monument la Rasoviţa, comuna Leleşti. Aici au avut loc lupte între trupele române şi cele germane în timpul Primului Război Mondial.
Tot pe data 14 octombrie, la Târgu Jiu vor fi programate manifestări dedicate Luptelor de la Podul Jiului. Evenimentele vor avea loc atât la podul nou, cât şi la podul Ferdinand de pe insuliţă.
„În Anul Centenar al Marii Uniri, este necesar ca sacrificiile umane și materiale îndurate de către gorjeni în acea perioadă, precum și în timpul ocupației militare a Puterilor Centrale în Oltenia, să fie readuse în atenția publicului. Duminică, 14 octombrie 2018, la Târgu-Jiu, marcăm împlinirea a 102 ani de la acel moment istoric crucial, prin organizarea unei manifestări evocatoare, care are ca punct central reconstituirea istorico-militară a unor scene de luptă purtate de târgujieni, fiind respinsă o puternică ofensivă germană. Programul evenimentului va începe la ora 11.00, la Podul Jiului-nou, cu intonarea Imnului Național, în prezența oficialităților, urmat de depuneri de coroane și defilarea Gărzii de onoare în acompaniamentul fanfarei «Armonia», iar la ora 12.00, la Podul FERDINAND (Parcul Central-Insulița Jiului), va fi prezentată lecția de istorie și va avea loc reconstituirea istorico-militară, pusă în scenă de asociațiile ostășești”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Gheorghe Nichifor.

Consiliul Judeţean Gorj a realizat un material video promoţional pentru manifestările din 14 octombrie. De asemenea, vor avea loc depuneri de coroane, va defila Garda de Onoare, iar atmosfera va fi întreţinută cu muzică specifică de Fanfara Armonia.

loading...
Loading...

Citește și

LIVE Piața Prefecturii Târgu Jiu, CONCERT The Motans

Publicată de Gorj Domino pe Joi, 23 mai 2019   The Motans LIVE la Târgu …

2 comentarii

  1. Nu-l chema Ioan? Da ce mi-e Gheorghe ce mi-e Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.