Zece directori ai CEO, acuzați că au prejudiciat compania cu 47 MILIOANE DE EURO, au primit VERDICTUL JUDECĂTORILOR!


Judecătorii Curții de Apel Craiova au pronunțat, în urmă cu două zile, hotărârea în dosarul în care zece directori ai CE Oltenia au fost acționați în judecată de acționarul minoritar al companiei, fiind acuzați că au prejudiciat-o cu 213 milioane de lei, în perioada în care au fost membri ai Directoratului și au acceptat livrarea de cărbune către companii aflate în insolvență. Fondul Proprietatea a cerut instanței să-i oblige pe cei zece foști directori să plătească această sumă în conturile CEO din cauză că aceștia știau că producătorul energetic nu-și va recupera niciodată banii pe lignitul livrat acelor societăți, iar timpul a dovedit acest lucru. Magistrații au respins acțiunea, după ce dosarul a trecut pe la tribunalele din Gorj și Olt, iar decizia a rămas neschimbată și după judecarea apelului, FP fiind obligat la plata cheltuielilor de judecată către cei zece foști șefi din cadrul complexului energetic.

Curtea de Apel Craiova a respins, miercuri, apelul declarat de Fondul Proprietatea împotriva deciziei Tribunalului Olt, dată în luna martie a acestui an, prin care judecătorii respinseseră cererea de chemare în judecată formulată de reprezentanții acționarului minoritar al CEO împotriva a zece foști membri ai Directoratului companiei.
Verdictul magistraților nu este definitiv, putând fi atacat cu recurs, iar FP a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată către fiecare dintre cei zece foști directori ai companiei energetice: Laurenţiu Ciurel – fost director general al companiei, Veronica Nica – ex director al Diviziei Financiare, Daniel Pităroiu – fost adjunct al aceleiași structuri financiare, Vasile Ogârlaci și Daniel Antonie – foștii directori ai Diviziei Miniere, Ion Petroniu – director la Strategii Dezvoltare, Aurel Medinţu – fost director Direcţia Energie, Marian Motocu, Sorin Alecu şi Constantin Bălăşoiu – foşti membri în Directorat.
Fondul Proprietatea i-a acționat în judecată pe foștii șefi ai CEO în ianuarie 2015, iar procesul a început la Tribunalul Gorj. În noiembrie 2016, la cererea FP, dosarul a fost strămutat Tribunalul Olt, iar în luna martie a acestui an, magistrații acestei instanțe au respins cererea de chemare în judecată. FP a atacat decizia la Curtea de Apel Craiova care a soluționat apelul tot în favoarea foștilor directori.
Reprezentanții acționarului minoritar al CEO i-au acuzat pe foștii directori ai companiei că au adus prejudicii acesteia, de peste 213 milioane de lei (47,5 milioane de euro), în perioada mai 2012 – decembrie 2014, pentru că au acceptat livrarea de cărbune către companii aflate în insolvenţă, printre care RAAN Dr.Tr.Severin sau Termo Craiova, în contextul în care ştiau că CEO nu-și va recupera banii pe lignitul livrat. Într-adevăr, potrivit unor documente oficiale, CEO are de recuperat de la companii aflate în procedură de insolvență câteva zeci de milioane de euro pentru cărbune livrat, și se află în imposibilitatea de a mai încasa vreodată vreun ban de la alte societăți pentru care s-a închis și procedura falimentului.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

4 comentarii

  1. Inseamna că Giorgi e pistol cu apa, cu 22miliarde lei (vechi).

  2. Fondul are dreptate, CEO a fost prejudiciata prin livrarea de carbune catre societati falimentare de la care orice conducator stia ca nu va primii vre-un ban,, dar astia in dorinta de a-si pastra scaunele au execuatat dispozitiile venite de sus. Atunci ministerul sa vireze pierderile pentru Fondul Proprietatea.

  3. Dane, cred ca lucrezi in Compania Energetica de le stii atat de bine. Initial Ciurel s-a opus dar fiind cu mintea redusa a executat ordinile primite fara ezitare. Ceilalti sunt trapadusi sau curcani, ca motaiau la dispozitiile primite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.