miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:27

Zeci de controale ale Fiscului la afaceriștii gorjeni

finante-(1)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj a efectuat, în luna iulie, 78 acţiuni de inspecţie fiscală şi 24 controale inopinate, încrucişate şi cercetări la faţa locului.

Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. Pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală, la un număr de 11 contribuabili, au fost întocmite sesizări penale privind încălcarea legislaţiei fiscale sancţionată de Legea nr 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul estimat fiind în sumă de 7.363.944 lei. „Ca urmare a acestor acţiuni de inspecţie fiscală, au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 20.687.282 lei, fiind totodată aplicate 68 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 178.700 lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri legale ce constau în instituirea sechestrelor asiguratorii în vederea recuperării sumelor datorate de către contribuabili”, a spus Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al AJFP Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

DISCUŢII privind realizarea unui SPITAL MUNICIPAL la Târgu-Jiu

Marcel Romanescu a prezentat, marţi, într-o conferință de presă, noutăţile legate de noi investiţii în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: