Zi de FOC pentru polițistul acuzat că a dansat pe mese. Merge la proces cu alți trei angajați ai IPJ Gorj!


Patru angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Gorj sunt așteptați, astăzi, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, unde vor afla sentința finală într-un dosar care vizează infracțiunile de favorizare a făptuitorului și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ofițerul Cziko-Nanu Florin-Grigore şi trei agenţi au fost trimişi în judecată, în 2015, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, după ce, în același an, unul dintre ei ar fi provocat un scandal într-un bar din centrul oraşului Târgu-Jiu și s-ar fi urcat pe mese să danseze. Ulterior ar fi tamponat intenţionat maşina unei firme de pază, care intervenise să calmeze spiritele. Ceilalţi trei colegi ai agentului sunt suspectați că ar fi încercat încercat să-l favorizeze.
Anchetatorii au stabilit că agentul Marian Ionuţ Vîrjan, zis „Volga”, ar fi condus în stare de ebrietate autoturismul, iar pe strada Popa Şapcă ar fi tamponat mașina firmei de pază, după care ar fi fugit. La faţa locului ar fi mers un agent de la Ordine Publică şi un angajat al Biroului Rutier Târgu-Jiu, care însă, când ar fi observat că este vorba despre colegii lor, nu ar fi efectuat cercetări. Inculpat în dosar este și fostul inspector principal de poliţie Florin Grigore Nanu Cziko, care ar fi preluat cazul, deși Vîrjan era amicul lui, iar pasagerul din mașina acestuia era finul său. Procurorii au stabilit că prietenul și finul ar fi fost îndemnaţi prin semne de către Cziko să refuze testarea cu etilotestul.

 

Florin Cziko este judecat pentru pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului

În faţa judecătorilor, tot pentru favorizarea făptuitorului, se vor prezenta astăzi și agenţii Gabriel Popescu şi Andrada Luţă.
Prima instanță, Judecătoria Târgu-Jiu, l-a condamnat pe Marian Ionuţ Vîrjan la un an de închisoare cu suspendare, obligându-l însă, ca pe durata termenului de supraveghere, de doi ani, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, la Primăria Municipiului Târgu-Jiu. ”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Vîrjan Ionuţ Marian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare la una din următoarele două instituții publice: Primăria Municipiului Târgu-Jiu, ,ori la D.J.A.S.P.C Gorj, la activităţi de strângere a deşeurilor din zonele situate de-a lungul şoselelor, apelor curgătoare, pădurilor şi altor spaţii aparţinând domeniului public; activităţi de plantări şi reîmpăduriri ale terenurilor aflate în domeniul public; activităţi de extindere a sistemelor de irigaţii şi drenaj; activităţi de deszăpezire a spaţiilor publice, în situaţia unor ninsori abundente; activităţi de igienizare organizate de autorităţile publice centrale şi locale în instituţii de stat, în funcţie de calificările persoanei condamnate, instituția urmând a fi stabilită de consilierul de probațiune din cadrul serviciului de probațiune Gorj,în urma evaluării inițiale a inculpatului Vîrjan Ionuţ Marian”, a stabilit instanța. Ofițerul Cziko-Nanu Florin-Grigore a primit condamnare la închisoare cu suspendare. ”Stabileşte pedeapsa de un an de închisoare în sarcina inculpatului Cziko-Nanu Florin-Grigore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Cziko-Nanu Florin-Grigore trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, au mai stabilit judecătorii. Ceilalți doi inculpați, un agent și o agentă, au fost achitați la Judecătoria Târgu-Jiu.
Atât Vîrjan, cât și nașul său, Florin Cziko, sunt puși la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, până la stabilirea verdictului.
[ads]

loading...
Loading...

Citește și

Un șofer al CEO a accidentat mortal un pensionar în Filiași!

Un pensionar în vârstă de 75 de ani și-a pierdut viața, luni dimineață, după ce …

5 comentarii

  1. Afara cu ei din politie !!! Pai voi faceti dosare penale oamenilor de rand pentru asemenea fapte iar daca le faceti voi sunteti favorizati de colegi!!! Si mai vreti si respect infractorilor !!! RUSINE

  2. Veniți la Bumbești-Jiu și luați pe Isac ….cel mai corupt din Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: