Zi decisivă pentru Condescu: Instanța din Bănie dă sentinţa definitivă


Cei doi foști șefi ai Clubului Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu și Viorel Temelescu, află joi sentinţa definitivă în dosarul care vizează mai multe infracțiuni. Inculpații au fost condamnați, în primă instanţă, de Tribunalul Olt, la pedepse cu suspendare, dar au contestat decizia.

Dosarul vizează mai multe infracțiuni, în cazul lui Marin Condescu principala fiind „spălare de bani”, pentru care s-a dispus achitarea în prima instanță, decizie luată și pentru acuzația de delapidare. Avocatul său a cerut achitarea clientului său și pentru celelalte infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În luna iunie a anului trecut, Marin Condescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere de patru ani, iar Temelescu o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare şi o perioadă de trei ani de supraveghere, pentru complicitate la înșelăciune și uz de fals.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, „în sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada martie – septembrie 2011, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica CESIONAR şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare şi obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011-29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg-Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”.

loading...
Loading...

Citește și

Șeful Poliției Motru, singurul candidat la concurs

Candidatura subcomisarului Radu Mircea Vlădulescu, la concursul cu recrutare din sursă internă, organizat de IPJ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: