ZIUA 47: Destituirea directorului „Pedichiură” în mâna consilierilor locali. Direcția de Patrimoniu angajează muncitori pentru Parcarea „Rodna”!


Proiectul de hotărâre inițiat de consilierii(?!) locali liberali privind destituirea lui Marian Rotaru, directorul Direcției Publice de Patrimoniu (DPP), are puține șanse să treacă de votul aleșilor, în contextul în care Direcția juridică din cadrul Primăriei Tg-Jiu consideră că nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate ca acesta să fie adoptat.
Argumentația destituirii lui Rotaru, expusă pe cinci pagini, a fost semnată doar de unul din cei cinci consilieri locali ai PNL, Eduard Berca figurând singur ca inițiator al proiectului, însă este combătută în referatul de specialitate, de juriștii din aparatul primarului Marcel Romanescu care concluzionează că doar edilul poate dispune încetarea raporturilor de serviciu pentru directorul de la Patrimoniu. Totuși, de la apariția în presă a imaginii în care lui Rotaru i se face pedichiura la birou au trecut 47 de zile, iar acesta încă se mai află în funcție.
În altă ordine de idei, aleșii locali vor decide și cu privire la angajarea de personal în Direcția de Patrimoniu, în vederea gestionării parcării de la Piața Centrală, începând de la jumătatea lunii decembrie, atunci când încetează contractul de concesiune cu firma Rodna.

Direcția juridică: nu sunt îndeplinite condițiile pentru destituirea lui Rotaru

La zece zile după apariția în presă a imaginii în care Marian Rotaru, directorul DPP, era înfățișat întregii țări cu copitele în lighean, în timp ce o subalternă îi făcea pedichiura la birou, liberalii gorjeni au anunțat că vor iniția un proiect de hotărâre pentru destituirea acestuia, iar președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, își exprima convingerea că ”nu va exista niciun consilier care să nu îl voteze”. După mai bine de o lună de zile de la acel moment, proiectul privind destituirea lui Rotaru va fi supus votului consilierilor locali, în ședința de luni, 26 noiembrie a.c., numai că, din cei cinci aleși locali ai PNL, patru lipsesc dintre inițiatori. Eduard Berca a rămas singur în acest demers, fiind unicul semnatar al proiectului și al expunerii de motive. Argumentele lui Berca în favoarea destituirii lui Rotaru se bazează, în principal, pe gravele prejudicii de imagine aduse de directorul de la Patrimoniu atât instituției pe care o conduce, cât și Consiliului Local, respectiv Primăriei Tg-Jiu.
Deși trimiterile la legi și sau la norme de conduită profesională sunt clare, juriștii Direcției juridice din cadrul Primăriei Tg-Jiu au combătut expunerea lui Berca invocând o prevedere din Legea privind administrația publică locale, potrivit căreia doar primarul poate dispune încetarea raporturilor de serviciu pentru directorul de la Patrimoniu și au concluzionat că nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate pentru adoptarea proiectului de hotărâre în vederea destituirii lui Rotaru.
Cum vor vota consilierii, în aceste condiții, e deja previzibil, însă trebuie spus că au trecut 47 de zile de la izbucnirea scandalului ”Pedichiura” și comisia de cercetare disciplinare nu dă semne că l-ar deranja pe Rotaru, mai ales că directorul de la Patrimoniu a intrat, brusc, în concediu medical prelungit, iar până la finele acestui an se află în concediu de odihnă.

Parcarea ”Rodna”, administrată de primărie

Totuși, pe 12 noiembrie Rotaru și-a făcut timp să treacă pe la serviciu pentru a semna un referat prin care cere convocarea Consiliului Local Tg-Jiu pentru aprobarea suplimentării structurii Compartimentului parcări din cadrul DPP, cu cinci posturi de muncitor necalificat.
Demersul a fost făcut în contextul în care, consilierii locali vor decide, luni, și preluarea terenului de 3942 de mp de la Piața Centrală, pe care funcționează o parcare cu 121 de locuri, începând cu data de 16 decembrie, atunci când încetează contractul de concesiune cu firma SC Rodna SRL.
Curios este că, deși referatul este semnat de Marian Rotaru, directorul de la Patrimoniu nu precizează ce se va întâmpla cu construcțiile edificate pe terenul respectiv.

loading...
Loading...

Citește și

Fiul unui miner de la Cariera Peșteana, operat pentru a doua oară! ARE NEVOIE DE AJUTOR!

Tânărul Cristian Ovidiu Marcu, în vârstă de 25 de ani, va suferi o a doua …

Un comentariu

  1. Oameni rai care sunteti , vreti sa dea nea’ Romanescu un om nacajit afara din servici acum in prag de iarna cand tocmai ramane fara carciuma , unde mai bea si el cate o damigeana de vin pe seara si mananca si gura lui un lighean de mici si ceafa de porc ???? Oameni rai , oameni rai . Si nici Mariuta nu l mai primeste , ca fara bani ,,,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: