duminică , 20 octombrie 2019 - 7:24

Ziua decisivă în PNL Gorj! Primarii Romanescu, Ungureanu și Modrea ar putea fi sancționați de Biroul Politic Județean!


”Toate deciziile de sancționare s-au luat foarte târziu, tot timpul. (…) Trebuie să avem o discuție și cu primarii. Cel puțin într-un caz sau două s-a ajuns la o anumită limită. Nu mai poți! Gata!”, a fost afirmația președintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care relevă faptul că organismul de conducere al filialei județene va tranșa lucrurile, în cazul primarilor care au mers la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, iar în comunele pe care le conduc au devansat PSD cu doar câteva voturi, la alegerile din 26 mai a.c., sau mai rău, au pierdut.
Potrivit unor informații, în analiza Biroului Politic Județean va intra și primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, care, în afara faptului că a pierdut în fața PSD, la scrutinul de la finele lunii trecute, a afirmat că, în 2016, conducerea organizației județene a PNL a făcut blat cu PSD, la alegerile locale, iar zilele trecute i-a cerut demisia președintelui Ludovic Orban, după declarațiile acestuia privind impozitarea veniturilor celor care lucrează în IT.

BPJ al PNL Gorj va analiza, joi, 6 iunie, rezultatele pe care le-au obținut la alegerile europarlamentare unii primari, dar și acțiunile lor din ultimul timp, precum și declarațiile din ultimele două săptămâni ale primarului Marcel Romanescu și scorul obținut de acesta ca președinte al organizației municipal a liberalilor.
Este vorba despre primarii care au participat la întâlnirea activului PSD cu premierul Dăncilă, ce a avut loc la Tg-Jiu, la jumătatea lunii trecute, mai exact, Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești, care abia i-a devansat, ulterior, pe social-democrați, la scrutinul din 26 mai, cu doar 9 voturi, de Aristică Daniel Coiculescu, primarul de la Arcani, care a obținut doar 14 voturi în fața PSD și Dumitru Modrea, primarul comunei Turcinești, despre al cărui rezultat electoral s-a spus, de la vârful PNL, că e meritul liderului Dan Vîlceanu care s-a implicat acolo în campanie.

Conform unor surse politice, sub lupa BPJ va intra și Marcel Romanescu, pentru că a eșuat la Tg-Jiu, în fața PSD, dar și pentru declarațiile despre un așa zis blat PNL-PSD care l-a scos din cărțile pentru a candida la funcția de primar, în iunie 2016. Mai mult, zilele trecute, Romanescu i-a cerut președintelui liberal, Ludovic Orban, să demisioneze din funcție, după declarațiile acestuia cum că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit.
Aceștia pot chiar fi excluși din partid dacă, potrivit Statutului PNL, se consider că au încălcat grav și în mod repetat prevederile Statutului și ale Codului Etic, aducând atingere valorilor și principiilor stabilite prin Programul Politic al Partidului, sau au încălcat deciziile și hotărârile organismelor de conducere ale partidului și, prin aceasta, a adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante.
În cazul în care BPJ va propune excluderea acestora, în maximum 30 de zile, Comitetul Director Județean va trebui să ia o decizie, în acest sens.
Speculațiile pe tema sancționării lui Marcel Romanescu și a altor primari liberali vin și în contextul în care deputatul Dan Vîlceanu a fost întrebat, într-o emisiune la un post de radio local, dacă aceștia vor fi sancționați, iar răspunsul a fost următorul: ”Probabil că da…Nu pot să vă spun acum pentru că n-am avut discuția cu colegii, vom vedea ce spun și restul colegilor”.
Interesantă a fost și argumentația liderului PNL Gorj cu privire la asocierea PNL cu PSD în contextul participării celor patru primari liberali la întâlnirea PSD, dar și după ce Marcel Romanescu a acuzat conducerea organizației de blat cu social-democrații.
”Dar gândiți-vă la un anumit aspect: noi avem acum ca adversar și USR care au spus tot timpul că PSD și PNL sunt aceeași mizerie! Cum pot eu să arăt că nu e adevărat, când primarii mei au mers la întâlnire cu Dăncilă? Cum pot eu să arăt că nu-i adevărat, câtă vreme un primar de-al meu merge cu Bădălău prin oraș? Cum pot eu să spun că nu-i așa, când un primar de-al meu vine și spune că am făcut blaturi cu PSD-ul?”, a conchis Vîlceanu.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

2 comentarii

  1. Sa nu va legati de „Messi”, el este „materia cenusie” a dezastrului municipiului Targ-Jiu!

  2. TOTI PNL-ISTII VOR FI SANCTIONATI DE ELECTORAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: