sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:03

Ziua Internațională a Bolilor Rare sărbătorită la nivelul judeţului Gorj


Ziua Internațională a Bolilor Rare va fi marcată şi anul acesta la Târgu Jiu. În perioada 26 februarie-8 martie 2019, la nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizare despre bolile rare, sloganul campaniei de anul acesta fiind „Bolile rare – arată că îți pasă”. Anul 2019 marchează cel de-al 12-lea an în care comunitatea internațională a bolilor rare celebrează Ziua Bolilor Rare.

26.02. 2019 – Asistentele medicale comunitare și mediatoarele sanitare din municipiul Tg-Jiu, alături de elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” Tg-Jiu vor participa la acțiunea stradală din centrul municipiului Tg-Jiu – „Bolile rare – arată că îți pasă”.
27.02. 2019 ora 11,00, la sala de ședință a Centrului de Servicii Sociale – Centrul de Asistență pentru Bătrâni ,,Magnolia” din Tg-Jiu – Simpozion cu tema : „Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate”;
28.02.2019 – Elevii Colegiului Național ,,Ecaterina Teodoroiu” participă la acțiunea stradală de informare din centrul municipiului Tg-Jiu;
Pe toată durata campaniei de informare și conștientizare, rețeaua de asistență medicală comunitară din județul Gorj organizează activități pentru informarea populației din localitățile unde își desfășoară activitatea.
Scopul campaniei este informarea și conștientizarea:
-profesioniștilor din sănătate despre problematica bolilor rare și metodele de management al pacienților cu boli rare
-pacienților cu boli rare și a familiilor lor asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și a altor programe de sănătate specifice.

loading...
Loading...

Citește și

Expoziție de artă japoneză la Muzeul de Artă din Parcul Central

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”din Târgu Jiu va organiza, în perioada 21 octombrie – 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: