Ziua internațională a Persoanelor cu Dizabilități, sărbătorită la Centrul de zi Christian din Târgu Jiu


Ziua internațională a Persoanelor cu Dizabilități, este organizată anual la 3 decembrie fiind proclamată de către Organizația Națiunilor Unite începând cu anul 1992. Această zi urmărește promovarea și implementarea programelor destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru persoanele cu dizabilități.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în prezent, peste un miliard de oameni, adică 15% din populația lumii trăiesc cu anumite forme de dizabilitate.

Persoanele cu dizabilități, sunt pe de o parte beneficiari ai serviciilor sociale din comunitățile lor iar pe de altă parte chiar promotori ai schimbării accelerând procesul de dezvoltare incluzivă pentru o societate deschisă pentru toți. Acesta este și unul din obiectivele Centrului de Zi „Christian” care prin activitățile desfășurate vine în sprijinul beneficiarilor oferind o multitudine de oportunități pshiho-sociale iar pentru comunitate este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate, pentru a diminua sentimentul de izolare participând astfel activ la viața colectivă.

Asociația Persoanelor cu Handicap din Oltenia prin Centrul de zi “Christian” pentru persoanele adulte cu dizabilități a marcat această zi cu scopul a promova înțelegerea problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea suportului pentru demnitatea, bunăstarea și drepturile acestei categorii de persoane.

În data de 3 decembrie, la Centrul de zi Christian a avut loc:
– Lansarea de carte, “Poezii la telefon”, de Alexandru Ionică, persoană cu dizabilitate și voluntar al centrului;
– Activități sportive – tenis de masă, baschet, etc.
Activitățile mai sus menționate au fost desfășurate în prezenta domnului Marcel Romanescu – primarul Municipiului Targu-Jiu și a Doamnei Toader Alina – Director executiv al Direcției Publice de Protecție Socială.

Am dorit ca prin activitățile organizate în cadrul Centrului de zi Christian de astazi să aducem în atenția opiniei publice nevoia persoanei cu dizabilități de a fi parte integranta a comunitatii în care locuiește. Astfel facem apel la solidaritatea fiecăruia de a se alătura nouă prin manifestarea empatiei și bunăvoinței de a veni în sprijinul celor care de multe ori nevoie de încurajare.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.