miercuri , 16 octombrie 2019 - 10:24

Ziua Internațională a Voluntariatului sărbătorită la Târgu-Jiu!


Asociația pentru Democrație Educație Respect (ADER) sărbătorește Miercuri 5 decembrie 2018, Ziua Internațională a Voluntariatului.
Ziua Internațională a Voluntariatului a fost înființată în anul 1985 de către Organizația Națiunilor Unite. Această zi oferă tuturor organizațiilor de voluntari, cât și voluntarilor individuali, oportunitatea de a-si face vizibile contribuțiile, atât la nivel local, cât și național ori internațional.
Voluntariatul însuflețește cele mai nobile aspirații ale omenirii: pacea, libertatea, oportunitatea, siguranța și justiția pentru toate persoanele.
Foarte multe persoane își dedică timpul și experiența pentru a-i sprijini pe oameni, contribuind prin aceasta la dezvoltarea comunităților în care trăiesc.
Asociaţia pentru Democrație Educație Respect este o organizaţie non-guvernamentală, al cărei scop este: conceperea, organizarea, promovarea şi desfăşurarea de activități şi proiecte de educație formală și nonformală în România şi în străinătate ce urmăresc pregătirea, formarea şi dezvoltarea continuă a tinerilor şi a adulților la nivel personal şi profesional, în vederea atingerii obiectivelor personale şi profesionale propuse de către aceştia. Asociația a derulat mai multe proiecte în domeniul educației, sănătății și tineretului și cuprinde în acest an peste 60 de voluntari.
Tema acestui an- „Voluntarii construiesc comunități reziliente”, celebrează eforturile de voluntariat care întăresc participarea locală și rezistența comunității în fața dezastrelor naturale, a stresului economic și a șocurilor politice. Evenimentul din 5 decembrie 2018 se va concentra pe modul în care voluntarii pot construi comunități reziliente.
La ora 13:00, în parcul Coloanei Infinitului vor fi lansate 33 de baloane, simbolizând cei 33 de ani de la declararea zilei de 5 decembrie drept Ziua internațională a voluntarilor (International VolunteerDay – IVD). Fiecare balon va purta spre cer dorințele voluntarilor, înscrise pe acestea, celebrând astfel eforturile acestora depuse de-a lungul unui an de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc.
loading...
Loading...

Citește și

Căsuța de lectură

Voluntarii novăceni lucrează încă din vara acestui an la proiectul ”BIBLIOTECA STRADALĂ”, proiect în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: