Ziua Națională a salvatorilor montani! La multi ani, Salvamont Gorj!

Joi, 1 august, celebram Ziua Națională Salvamont, prilej de a aduce mulțumiri celor care au grijă, în cele mai grele condiții, de viața și sănătatea turiștilor aflați în dificultate.

„Dragi prieteni ai muntelui și ai SALVAMONT România, astăzi este 1 August – Ziua Naţională a Salvatorului Montan, aleasă pentru că este ziua cu care începe cea mai grea lună din an pentru salvamontişti, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate. Astăzi este ziua în care ne dorim să fiți cu gândul alături de noi și să conștientizăm împreună că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, deopotrivă turiști și salvamontiști. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale Salvamont, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive , dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente. Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicatii Speciale , cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont judetene sau cel national, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm să menținem la cele mai înalte standarde de calitate derularea acțiunii de salvare în munți.

Anul 2019 este şi Anul Jubiliar SALVAMONT România deoarece am sărbătorit sau vom aniversa: – 115 ani de la prima atestare documentară privind organizarea de formaţii pregătite pentru prim ajutor şi salvare pe munte; – 50 de ani de la legiferarea activităţii de salvare montană sub denumirea SALVAMONT; – 25 de la afilierea SALVAMONT România ca membru al Comitetului Internaţional de Salvare Montană CISA-IKAR;

– 15 ani de la înfiinţarea Dispeceratului Naţional SALVAMONT– Vodafone şi de la debutul parteneriatului VODAFONE ROMÂNIA-SALVAMONT ROMÂNIA; Am declarat acest sezon de vară “Vara 2019- Vara responsabilităţii pe munte ” pentru a trage un semnal de alarmă privind numărul, într-o continuă creştere, al accidentelor montane, încercând ca, împreună cu dumneavoastră, să avem un munte mai sigur, cu evenimente neplăcute cât mai puţine, iar întâlnirile cu salvamontiştii să fie întotdeauna doar un motiv de bucurie.

La mulți ani tuturor, salvamontiști, colaboratori, prieteni, iubitori ai muntelui, sponsori și parteneri ai activității Salvamont!” apare pe pagina de Facebook Salvamont Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Concertul de la Viena s-a oprit, speriați de o bombă care nu era bombă, ci un vibrator

Un vibrator declanşat din senin a stârnit panică la un concert din Viena. Poliţia a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: