Ziua Națională Constantin Brâncuși, celebrată de Ministerul Culturii, printr-o serie de evenimente în premieră


Pe data de data de 19 februarie vom cinsti memoria părintelui sculpturii moderne la 144 de ani de la nașterea acestuia, la București și la Târgu Jiu. Cu această ocazie, Ziua Națională Constantin Brâncuși va fi celebrată de Ministerul Culturii printr-o serie de evenimente în premieră.

În București, în curtea Muzeului Naţional de Artă al României (Palatul Regal), la ora 19.00, va avea loc în premieră în România, un spectacol high-tech de proiecții în cadrul căruia vor putea fi vizionate holograma sculptorului și lucrări consacrate.
La Târgu Jiu se va inaugura Muzeul Național Constantin Brâncuși, la 5 ani de la promulgarea Legii 199/2015 de înființare a instituției culturale de interes național.
În cadrul acestei eveniment va avea loc o expoziție de fotografie care va conține 10 fotografii din Donația Centrului Pompidou către Muzeul Național de Artă al României și alte 33 de fotografii document de la ridicarea Coloanei fără Sfârșit.

Ambasadoarea acestor evenimente este cunoscuta cântăreață Irina Rimes care va aduce în atenția generațiilor tinere operele marelui artist.
La Târgu Jiu, manifestările vor debuta pe 28 februarie, la ora 19, cu un eseu teatral vizual, la Teatrul Dramatic din Târgu Jiu, iar la ora 20, va urma o proiecție arhitecturală la sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”
Ziua de 19 februarie, de la ora 10, se va deschide cu o vizită pe Axa Brâncuși, iar mai apoi va fi inaugurat Muzeul Național „Constantin Brâncuși”. Evenimentele vor continua cu un stand-art, o expoziție de fotografii cu atelierul lui Brâncuși, de la Paris, și alte fotografii document cu sculptorul. În cadrul vernisajului, profesorul Mircea Suchici, de la Opera Română din Craiova, va susține un micro-recital pentru violoncel solo.

Loading...

Citește și

Se deschide un NOU TEATRU la Târgu Jiu!

În aproximativ o lună de zile își deschide porțile un nou teatru la Târgu Jiu! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.